Steklen zimski vrt

 

Bivalni zimski vrt in zimski vrt na balkonu

Bivalni zimski vrt je popoln način, da si zagotovite več bivalnega prostora. Kakovostno zasnovan zimski vrt sledi najnovejšim arhitekturnim trendom ter dosega visoke estetske standarde. Zmogljive komponente dopuščajo izdelavo prostora, ki izpolnjuje vse zahteve glede izolacije, zanesljivega prezračevanja in prepuščanja svetlobe.

Odprta vrata poleti nudijo nemoteno povezovanje notranjih prostorov z naravo. Pozimi pa boste lahko sneženje opazovali v toplem zavetju zimskega vrta. Terasa bo tako omogočala uporabo ne glede na vreme, steklene površine pa bodo vašemu domu zagotovile veliko naravne svetlobe. Steklen zimski vrt dopolnite še s pohištvom ter sodobnimi sistemi razsvetljave ter si zagotovite sproščujoč prostor za vse dni v letu.

Si želite steklenega zimskega vrta, a živite v večstanovanjski zgrabi? Nič lažjega. Zagotovite si svoj zimski vrt na balkonu z zasteklitvijo. V našem podjetju nudimo različne sisteme zasteklitve od drsnih do klasičnih oken. Najpogostejše so takšne s trojnim drsnim steklom, pri katerem se odpre ⅔ zasteklitve, ki ne zavzame notranjega prostora.

Balkonski zimski vrt je zasnovan iz dimenzijsko ozkih ALU profilov, ki ne povzročajo večje izgube svetlobe. Izbrani okvirji so odvisni predvsem od želja naročnika, oblikovani pa so iz hladnih ali termičnih profilov s prekinjenim toplotnim mostom. Če si želite zasteklitev balkona brez okvirjev vam, je na voljo drsni sistem TOMEI in zložljivi harmonika sistem NUDA.

Prvi omogoča izdelavo zasteklitve na 3, 4, 5 in 6 tirnih vodilih, drugi pa zlaganje kril na eno stran. Oba pa dopuščata utopljen spodnji profil, pri čemer je zasteklitev brez spodnjega praga.

Bivalni zimski vrt na balkonu

Steklen zimski vrt s termičnimi ALU profili in steklom z izjemno izolacijo

Bivalni zimski vrtovi, ki jih izdelujemo v našem podjetju, so primerni za vse letne čase. Za to poskrbijo visokokakovostni termični ALU profili in steklo z odlično izolacijo. Slednje se ponaša s toplotno prevodnostjo do Ug=0,6 W/m2K, kar zagotavlja prijetno bivanje ne glede na zunanje temperature.

Si želite ustvariti zimski vrt Terasa, ki je na voljo, potrebuje malce topline in popestritve? Nič lažjega. ALU profili, ki sestavljajo vrt, so prašno barvani, kar dopušča izbiro barv po celotni RAL lestvici. Steklen zimski vrt je mogoče sestaviti iz:

  • fiksne stene
  • nagibno drsnih vrat
  • dvojnih ali trojnih drsnih vrat
  • dvižno drsnih vrat
  • zložljive – harmonike stene
  • klasičnih oken in vrat

Dopolnjuje ga še streha, narejena iz izolativnega polnila ali varnostnega izolativnega stekla. Primeren je za vse, ki si želite povečati življenjski prostor ali bivati v neposrednem stiku z naravo.

Zimski vrt terasa

Gradnja bivalnega zimskega vrta in njegova uporaba

Bivalni zimski vrt prinaša uporabniku številne prednosti. Katere boste izkoristili pa je odvisno predvsem od tega, kam ga boste vgradili. Če ga boste vgradili proti vzhodu, boste uživali v jutranji svetlobi ter se zaščitili pred močnimi popoldanskimi UV žarki. Tisti vgrajeni proti severu bodo zagotavljali vašemu domu enakomerno naravno svetlobo brez bleščanja skozi ves dan.

Takšna svetloba je idealna za rastline, a bo zimski vrt zahteval malce ogrevanja v zimskih mesecih, saj ga nizko sonce ne bo doseglo. Vrt, ki gleda proti jugu, bo uporabnikom najdlje zagotavljal naravno svetlobo. A takšen bivalni zimski vrt bo potreboval nekoliko več senčenja in prezračevanja – še posebej v poletnih mesecih. Tisti vgrajeni proti zahodu pa bodo uporabnike razvajali s toploto popoldanskega sonca ter prečudovitimi sončnimi zahodi.

Že imate idejo, za kaj bi vam služil zimski vrt? Terasa je kotiček, kjer se v toplih dnevih zabavamo s prijatelji ali sproščamo ob dobri knjigi. Njena uporaba je precej omejena, kar pa ne velja za zimski vrt. Ta vam lahko služi kot dnevna soba, jedilnica, igralnica ali le prostor za najljubše rastline.

Imate edinstveno idejo za zimski vrt? Terasa potrebuje svojevrstno rešitev? Zahvaljujoč dolgoletnim izkušnjam smo kos prav vsakemu izzivu. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali načrtovati, izdelati ter vgraditi unikaten zimski vrt po meri in vaših željah.

Zimski vrt na balkonu ali terasi