Vodni razrez

Vodni razrez je napredna tehnologija rezanja materialov, ki prinaša izjemno natančnost in vsestranskost. Ta inovativna metoda rezanja temelji na uporabi visokotlačne vode, ki se s pomočjo abrazivnih delcev pretvori v močan curk.

Z visokim pritiskom vode dosežemo rezultate, ki presegajo tradicionalne metode rezanja. Pritisk v barih do 380 MPa se prilagodi glede na potrebe materiala, ki ga želimo rezati, kar omogoča rezanje širokega spektra materialov.

V našem podjetju vam omogočamo vodni razrez s strojem Intermac PRIMUS 184, režemo skoraj vse materiale do debeline 200 mm. Naša delovna površina za vodni razrez meri 1860 x 4000 mm. Ta površina nam daje prilagodljivost pri izvedbi projektov različnih velikosti in zahtevnosti.

Vodni razrez omogoča rezanje naslednjih materialov:

  • Kovine, vključno s jeklom, aluminijem, bakrom, titanom, nerjavnim jeklom in drugimi kovinskimi zlitinami.
  • Steklo, laminirano steklo
  • Plastika, vključno s trdimi in mehkimi plastikami, kot so polikarbonat, polipropilen, PVC in drugi.
  • Guma in elastomeri.
  • Les in lesni materiali.
  • Keramika, vključno s keramičnimi ploščicami, porcelanom in drugimi keramičnimi izdelki.
  • Kompozitni materiali, kot so karbon, steklena vlakna in aramidna vlakna.
  • Tekstilni materiali, kot so tkanine in vlakna.

Ena od glavnih prednosti vodnega razreza je odsotnost toplotnega vpliva. Med rezanjem se material ne segreje, kar preprečuje deformacije ali termične poškodbe. To je še posebej pomembno pri obdelavi občutljivih materialov, kjer je ključnega pomena ohraniti njihovo strukturo in kakovost.

Vodni razrez se ponaša z izjemno natančnostjo. S pomočjo naprednega CNC sistema (računalniško numerično krmiljenih) lahko dosežemo majhne rezalne tolerance do +/- 0,1mm, kar omogoča izdelavo zapletenih geometrijskih oblik in prilagodljivost glede na zahteve projekta.

Odkrijte moč in natančnost vodnega razreza ter izkoristite njegove prednosti za vaše projekte. Ta inovativna tehnologija vam omogoča dosego vrhunskih rezultatov, ne glede na material, debelino rezanja, velikost delovne površine ali zahtevnost projekta.