Steklena notranja vrata

Steklena notranja vrata in steklena drsna vrata

Steklena notranja vrata so vsestranska, estetsko dovršena in neverjetno funkcionalna rešitev za vsak dom. V arhitekturi udobje največkrat definirata svetloba in prostor. Notranja vrata s steklom omogočajo, da dom preplavi naravna svetloba, ki optično poveča prostore ter mu zagotovi edinstvene značilnosti.

V podjetju Steklarstvo in ALU konstrukcije Omanovič vsa steklena in steklena drsna vrata izdelamo iz okovja priznanih proizvajalcev, kot so Dorma, Geze, Minucso in Metalglas. Le ta se, da ne motijo prehoda, nahajajo na vrhu vrat. Vrata dopolnjuje visokokakovostno varnostno kaljeno steklo, katerega odlikujejo odlične toplotne lastnosti in trajnost.

Steklena notranja vrata in ostala ponudbaKaljeno steklo je v posebni peči termično obdelano. Ogrevanje do meje tališča (600 °C) ter hitro hlajenje poskrbita, da so notranje molekule podvržene nateznim, površinske pa tlačnim napetostim. Takšno ravnovesje molekul poskrbi za večjo odpornost na poškodbe, udarce in temperaturne spremembe ter izboljšano upogibno trdnost.

Prednost kaljenega stekla je ta, da je kar do petkrat močnejše od žarjenega stekla primerljive velikosti. Pri procesu ne spremeni svojih vizualnih lastnosti, če pa se zlomi, steklo dobi videz pajčevine, topi delci pa ne predstavljajo nevarnosti.

Notranja steklena drsna vrata cena

Kako izbrati prava steklena drsna vrata za vaš prostor?

Steklena notranja vrata ponujajo precejšnjo izbiro, zato je lahko nakup ustreznih vrat stresna naloga. Steklo je vse bolj priljubljen dodatek notranjega oblikovanja, saj ohranja zračnost prostorov, a jih hkrati ločuje. Ponuja zasebnost in dovoljuje pretok naravne svetlobe. Ker se notranja vrata odpirajo drsno prav tako, ne zavzamejo veliko prostora.
Pri nas naročnikom omogočamo izbiro enokrilnih, enokrilnih s fiksnim delom in dvokrilnih vrat.

Notranja drsna vrata so nadvse cenjena predvsem zaradi svoje vsestranskosti. Ne le, da dopuščajo izbiro različnih modelov in barve okvirjev, upravljate lahko še raven zasebnosti ter prepuščanje dnevne svetlobe.

Vas zanima, kako? To omogočajo številni gravirani in peskani vzorci, s katerimi popestrite krilna vrata. Ti so pripravljeni vnaprej ali oblikovani po željah naročnika. Tako vrata optimalno prilagodite prostoru, v katerega bodo umeščena, ter virom svetlobe.

Kako boste notranja vrata s steklom umestili, je odvisno predvsem od tega, kaj v prostoru želite doseči. Če potrebujete nekoliko več zasebnosti, izberite izrazitejšo gravuro ali motno steklo. Za osvetlitev temnih prostorov naj bo steklo čim bolj prepustno, gravura pa preprostejša.

Za optično povečanje dobro premislite kakšna, je svetloba v prostoru čez dan in kako prehaja v prostor. Na podlagi tega izberite steklena vrata z gravuro, ki ne bodo le prepuščala svetlobe, temveč poudarila določene kotičke ter s tem optično povečala prostor.

Notranja drsna vrata po meri

4 največje prednosti, ki jih prinaša vgradnja steklenih notranjih vrat?

Steklena notranja vrata imajo bogato zgodovino, ki sega v obdobje rimskega imperija. Pred tradicionalnimi vrati ponujajo nekaj izrazitih prednosti, katere so zbrane spodaj.

1. Energetska učinkovitost

O steklenih vratih na spletu prebiramo takšne in drugačne mite. Eden izmed najpogostejših je, da so slabi izolatorji. Seveda ni tako. Notranja drsna vrata so namreč odlični zvočni in toplotni izolatorji, ki poskrbijo za hladen dom poleti in toplega pozimi.

2. Pretočnost notranjega prostora in ustvarjanje zasebnosti

Steklena vrata s prepuščanjem svetlobe povezujejo prostore, ne da bi vam pri tem bilo treba žrtvovati zasebnost. Prav tako dopuščajo, da na preprost način ločite prostore ter ustvarite edinstven prostor z urbano zasnovo.

Krilna vrata

3. Prihranek prostora

Ena najbolj očitnih prednosti drsnih vrat je prihranek prostora. Drsna vrata zavzamejo precej manj prostora kot klasična notranja vrata. Ob tem pa dajejo občutek, da je prostor, v katerem se nahajate precej večji, kot je v resnici. Primerne so za vse domove z omejenim prostorom ter za domove, ki si želijo zagotoviti maksimalno zasebnost in prostranost.

4. Varnost

Ko je govora o steklenih vratih, je varnost tista, ki poraja nekaj vprašanj. A zahvaljujoč kaljenemu steklu, pravilni vgradnji, kakovostnim okvirjem in vrhunskim mehanizmom so steklena krilna vrata z ALU podbojem izjemno varna ter odporna na številne udarce in morebitne poškodbe.

Steklena notranja vrata