Zimski vrt na terasi

Zimski vrt, zasteklitev terase in zasteklitev balkona – ugodno

Zimski vrt je sijajen način, da si zagotovite več bivalnega prostora. Premišljeno oblikovana arhitekturna zasnova poskrbi, da se prilega k prav vsakemu objektu in njegovi okolici. Uporabnikom pa ponuja edinstveno priložnost opazovanja letnih časov iz udobja toplega fotelja.

Značilne steklene konstrukcije so bile sprva namenjene zaščiti rastlin, ki sicer ne bi uspevale v zimskem času, ali v določeni pokrajini. Danes zimski vrt na terasi ustvarja lahkotno skoraj neopazno povezavo med notranjimi prostori in zunanjostjo. Docela zaščiten pred vremenskimi vplivi, predstavlja nadvse vsestransko in funkcionalno rešitev za vsak dom.

Si želite mirnega prostora za branje najljubše knjige? Pisarno za delo od doma? Morda kotiček, kjer boste vrtičkali in gojili rastline tudi pozimi? Jedilnico, kjer boste gostili prijatelje in se zabavali z družino?

Zasteklitev balkona ali terase

Zasteklitev terase je vrhunska pasivna arhitekturna rešitev. S svojo zasnovo namreč ohranja toploto ter dopušča učinkovitejše ogrevanje doma, z manj toplotnimi izgubami. Učinkovita zaščita pred zunanjimi spremembami prispeva k varčevanju z energijo ter zmanjšuje stroške ogrevanja.

Sistemi zasteklitve so zasnovani za maksimalno udobje ter preprosto uporabo. Zahvaljujoč napredni zasnovi potrebujejo le malo vzdrževanja, ponašajo pa se z izredno dolgo življenjsko dobo.

Stanujete v večstanovanjski stavbi, kjer vam vselej primanjkuje prostora? Zasteklitev balkona omogoča, da še tako majhno stanovanje postane prostorno.

Zimski vrtovi

Zasteklitev terase je popolnoma prilagojena vašim željam

Zimski vrt na terasi je izdelan iz kakovostnih materialov, ki dopuščajo njegovo uporabo v vsakem vremenu. Slednje je zaradi globalnega segrevanja vse bolj nepredvidljivo, zato so številni rešitev našli v zasteklitvi terase. Naročniku so na voljo:

• Termični ALU profili, ki omogočajo uporabo v vseh letnih časih
• ALU profili, ki zagotavljajo prijetno bivanje od zgodnje pomladi do pozne jeseni

Profili nudijo neverjetno prilagodljivost, saj so prašno barvani. To pomeni, da lahko naročnik izbira barve po celotni RAL lestvici. Zmogljive ALU profile dopolnjujejo stekla z izjemno izolacijo in toplotno prevodnostjo do Ug=0,6 W/m2K. Zastekljen vrt je sestavljen iz:

  • fiksne stene
  • nagibno drsnih vrat
  • dvižno drsnih vrat
  • dvojnih ali trojnih drsnih vrat
  • harmonike stene oziroma zložljive stene
  • klasičnih oken in vrat

Napredni materiali, uporabljeni pri zasnovi, zmanjšajo potrebo po ogrevanju in prispevajo k prihranku energije. Zahvaljujoč izpopolnjeni tehnologiji in proizvodnim procesom je zasteklitev terase popolnoma prilagojena vašim željam ter potrebam okolice. Ste vedeli, da je lahko zimski vrt na balkonu ali terasi zastekljen s kaljenimi stekli brez okvirjev?

Zasteklitev terase

Zasteklitev balkona uspešno kljubuje vsem ekstremnim vremenskim spremembam

Zimski vrt na balkonu ustvari prijeten prostor, ki ga boste lahko uporabljali v vsakem vremenu. Lepo opremljen balkon so sanje vsakega prebivalca večstanovanjskega objekta. Ker je razmeroma majhen pogostokrat, ostaja neizkoriščen. Zasteklitev ustvari eleganten prostor, ki ne zastira razgleda in uspešno kljubuje vsem ekstremnim vremenskim spremembam.

Različni sistemi zasteklitve od drsnih sistemov do klasičnih oken naročnikom zagotavljajo varnost in funkcionalnost. Najbolj praktična zasteklitev balkona je s trojnim drsnim oknom. Ta dopušča odprtje 2/3 zasteklitve, pri tem pa ne zavzame notranjega balkonskega prostora.

Zasteklitev dopolnjujejo dimenzijsko ozki ALU profili. Katere okvirje boste izbrali, je povsem odvisno od tega kakšen prostor potrebujete. Če potrebujete le zaščito pred vremenskimi vplivi, so odlični hladni profili. V kolikor pa je vaš cilj podaljšati bivalni prostor, pa je priporočena uporaba termičnih profilov s prekinjenim toplotnim mostom.

Kot novost je na voljo še zasteklitev s kaljenimi stekli brez okvirjev. Kaljena stekla so toplotno obdelana pri visoki temperaturi in hitro ohlajena. Takšen proces zagotavlja svojevrstne molekularne lastnosti, ki se odražajo z večjo udarno in upogibno trdnostjo.

Kaljeno steklo dopolnjujeta harmonika sistem Nuda in drsni sistem Tomei. Prvi dopušča, da se krila zložijo na eno stran, drugi pa, da se zasteklitev izdela na 3, 4, 5 in 6 tirnih vodilih. Oba sistema nudita možnost utopljenega spodnjega profila, kar pomeni, da je zasteklitev brez spodnjega praga.

Zasteklitev terase

Related Posts