Zimski vrt po meri

Zimski vrtovi izboljšajo kakovost bivanja

Zimski vrtovi pridejo v hladnejših dneh še kako prav. Med posedanjem v njih lahko lovimo zadnje žarke jesenskega ali zimskega sonca, hkrati pa dobimo dodatni prostor za druženje ali celo bivanje. Njihovo vrednost so poznali že v 19. stoletju, ko so se le-ti šele začeli razvijati. Danes pa je zimski vrt zelo pogosta odločitev lastnikov hiš in stanovanj.

Izdelava zimskih vrtov

Zimski vrt je lahko dnevni prostor, otroška soba ali karkoli drugega

Zimski vrtovi na praktičen in atraktiven način povečajo življenjski prostor v vsakem domu. Če so dobro izolirani, vam lahko skozi vse leto omogočijo bivanje v stiku z naravo. Tako vam lahko služijo kot dodatna soba, ki bo vsekakor izboljšala kakovost vašega bivanja.

Dobro se obnesejo kot dnevni prostori, kjer se lahko družite z domačimi ali prijatelji. Lahko prevzamejo vlogo igralnice, tako bodo otroci, ko bo prehladno, da bi se igrali zunaj, svojo igro prenesli v notranje prostore, še vedno pa bodo pri tem v stiku z naravo. Z njimi lahko povečate dnevni prostor in ga pretvorite v atraktivno jedilnico. Nenazadnje pa lahko služijo tudi temu, na kar namiguje njihovo ime. Lahko so dejansko zimski vrtovi, v katerih vzgajate različne rastline skozi vse leto, saj nudijo dovolj dnevne svetlobe in toplote.

Zimski vrt za teraso

Izdelava zimskih vrtov naj bo premišljena

Kot smo izpostavili že v naslovu, naj bo izdelava zimskih vrtov premišljena. Če si ga enostavno želite, ne veste pa še, za kaj ga boste uporabljali, naj bo zasnova zimskega vrta nevtralna. Tako boste svojo novo pridobitev lahko uporabljali za karkoli.

Sicer pa je pri izdelavi zimskega vrta pomembno, da naredite ravno prav velikega, da vam potem ne bo žal, da je prevelik ali premajhen. Zimski vrt naj se vedno sklada s preostalim delom hiše in naj ne izpade kot popolnoma drugačen prizidek. Da bo izdelava zimskih vrtov pravilna, previdno torej izberite tudi snovalca in se z njim natančno pogovorite, česa si želite.

Če si želite res kakovostnega zimskega vrta, lahko izdelavo le-tega prepustite nam, v Steklarstvu Omanovič. Na tržišču smo že od leta 1990, smo družinsko podjetje in se ukvarjamo z izdelavo različnih izdelkov iz stekla in aluminija.

Zimski vrt cena

Zakaj Steklarstvo Omanovič?

Se sprašujete, zakaj izbrati za izdelavo zimskih vrtov prav naše podjetje? Ker imamo s tem ogromno izkušenj, vam bomo z veseljem svetovali pri izbiri, hkrati pa se ves čas izobražujemo in spremljamo nove trende.

Pri izdelavi zimskih vrtov uporabljamo kakovostne ALU profile, naša stekla se ponašajo z odlično izolacijo in hkrati omogočajo toplotno prevodnost. ALU profili, ki jih uporabljamo, so prašno barvani. Si želite kakšne posebne barve? Nič lažjega. Izbirate lahko med barvami iz celotne RAL lestvice.

Lahko se odločite za več vrst zimskih vrtov:

 • s fiksno steno
 • z dvojnimi ali trojnimi drsnimi vrati
 • z drsnimi vrati z nagibom
 • z dvižnimi drsnimi vrati
 • z zložljivo, harmonika steno
 • za zimski vrt s klasičnimi okni in vrati

Tudi pri strehi imate dve možnosti. Lahko izberete takšno, ki je narejena iz izolativnega varnostnega stekla ali pa takšno z izolativnim polnilom.

Če upoštevate vse našteto, vam je takoj jasno, da je lahko izdelava zimskega vrta, ki si ga želite, res popolnoma prilagojena vašim željam in potrebam. Seveda pa je za zimski vrt cena, prav tako odvisna od vseh teh odločitev.

Zimski vrtovi cenik je odvisen od več vidikov

Ko se boste odločili za izdelavo zimskih vrtov cenik variira glede na različne vidike. Kaj torej vpliva pri zimskem vrtu na ceno?

 • velikost zimskih vrtov
 • njihova konstrukcija
 • kakovost stekla s katerim je poskrbljeno za izdelavo zimskih vrtov
 • morebitna senčila
 • izvajalec kot tak

Če boste razmišljali o izdelavi zimskih vrtov, cenik poiščite pri nas, saj vam bomo z veseljem prisluhnili in vam skušali predstaviti, kakšna bo za vaš novi zimski vrt cena.

Zimski vrtovi in ostala ponudba