Steklena vrata

Steklena vrata in zložljive steklene stene po ugodni ceni

Steklena vrata so popolnoma spremenila tradicionalno arhitekturo. Mnogi so menili, da je kaljeno steklo le bežen trend notranjega oblikovanja, a so se še kako motili. Njegova vsestranskost ponuja številne prednosti, ki si jih želijo oblikovalci in arhitekti čim bolje izkoristiti.

Notranja steklena vrata se podajo k vsakemu okolju in slogu oblikovanja. Ker povečajo pretok naravne svetlobe po bivalnih prostorih, se dom zdi večji, zračnejši in bolj prijeten. Seveda pa ne gre pozabiti, da nudijo najrazličnejše možnosti prilagoditve. Med drugim so na voljo predelne steklene stene ter krilna, nihajna in drsna vrata. Slednja so odlična izbira za manjše domove, saj vzpostavijo elegantne prostorske delitve, ki omogočajo optimalno izrabo razpoložljive površine.

Steklo uporabniku ponuja ogromno prednosti, a nemalo dvomov vzbuja izolacija. Moderna tehnologija je poskrbela, da vrata zagotavljajo enake izolacijske lastnosti kot tradicionalna vrata. Njihova sestava uspešno preprečuje izgube pri ogrevanju in hlajenju ter poskrbi za izvrstno zvočno izolacijo.

Kaj pa cena? Ta je odvisna od tega, kaj potrebujete in česa si želite. Bi vaš dom popestrila steklena stena? Cena le te se bo zagotovo malce razlikovala od cene vrat. Odvisna pa je še od izbranega stekla ter izbrane tehnike obdelave.

Notranja steklena vrata

Notranja steklena vrata iz kaljenega stekla so varna in prilagodljiva

Steklena vrata so izdelana iz varnostnega kaljenega stekla debeline 8, 10 in 12 mm. To je toplotno obdelano steklo z večjo upogibno in udarno trdnostjo. Svoje lastnosti pridobi v postopku kaljenja, pri katerem se površina stekla segreje do meje tališča (več kot 700 °C) ter hitro ohladi. Takšna obravnava omogoča, da so notranje molekule podvržene nateznim, površinske molekule pa tlačnim napetostim.

Sprememba molekularnih lastnosti zagotovi popolno ravnovesje, zaradi katerega je steklo trpežno in odporno na temperaturne spremembe. Ob poškodbi ali razbitju se vsa energija sprosti naenkrat, zato se steklo razbije v majhne, zarobljene delce.

Notranja steklena vrata se v stanovanju namestijo tedaj, ko si želite zasebnosti, a ne bi radi žrtvovali svetlobe. Katera boste izbrali, je povsem odvisno od vaših želja ter pogojev prostora. Krilna vrata z ALU podbojem se namestijo tedaj, ko želite, da vrata tesnijo. Medtem ko so krilna vrata pritrjena na dva tečaja, se nihajna vgradijo neposredno na talne mehanizme ali zidno odprtino.

Ti dopuščajo, da vrata ostanejo odprta med položajem 80° do 90°, med položajem 0° in 80° pa se avtomatsko zaprejo. Vsi tečaji, tudi tisti, ki sestavljajo harmonika stekleno steno, so tovarniško testirani. Vsa vrata vrata naročniku omogočajo maksimalno prilagoditev z izbiro transparentnega, dimljenega ali satinato stekla ter z ornamenti.

Steklena stena cena

Steklena stena cena in prednosti, ki jih prinaša njena vgradnja

Zložljive steklene stene so nekdaj bile nepogrešljiv del poslovnih prostorov. Želja po združevanju in ohranjanju zasebnosti je privedla do velikodušne uporabe arhitekturnega stekla tudi v domovih. Spodaj smo zbrali nekaj najbolj osupljivih prednosti, ki jih prinaša steklena pregrada.

1. Harmonika steklena stena – edinstvena delitev sob

Harmonika steklena stena uporabniku ponuja edinstven, osvežujoč dizajn v primerjavi s tradicionalnimi pregradami. Čeprav delijo prostor in ustvarjajo zaprte površine, pa še vedno prepuščajo obilico svetlobe, kar izboljša počutje v domu.

2. Stroškovna učinkovitost

Izboljšave v tehnologiji izdelave stekla so privedle do nižjih stroškov ter posledično nižjih cen. Zahvaljujoč kakovostnim materialom bo stena zagotovila odlično zvočno izolacijo, kar bo ustvarilo prijeten bivalni prostor. Dobre izolacijske sposobnosti bodo poskrbele tudi za nižje energetske stroške. Sestava stekla je izbrana glede na namen uporabe steklene stene Cena je v veliki meri odvisna od izbranega stekla, dimenzij ter izbranih detajlov.

Harmonika steklena stena

3. Maksimalna prilagodljivost zložljive steklene stene

Predelne stene dopuščajo bogato izbiro stekla, ki ga je mogoče rezati, gravirati, taliti, peskati ali kriviti. Premišljena izbira strukture, ustrezna gravura ali vitraž bodo popestrili prostor ter ga optično povečali.

4. Naravna svetloba

Notranja vrata in debele stene so razlog za temačne kotičke mnogih domov. Sončna svetloba bo izboljšala estetski videz ter zmanjšala uporabo umetne svetlobe. Prav tako bo spodbudila dobro počutje, odpravila utrujenost ter ustvarila bolj domač bivalni prostor.

Zložljive steklene stene

Related Posts