Steklena vrata drsna

Steklena vrata so ugodna in praktična rešitev, kako ločiti prostore

Steklena vrata notranja so v Sloveniji vedno bolj priljubljena. V preteklosti ta rešitev ni bila tako pogosta, saj ni bilo poskrbljeno za tako visoko stopnjo varnosti kot danes. V današnjem času so le-ta izdelana iz varnostnega kaljenega stekla debeline 8, 10 ali 12 mm, zato je za razbitje potrebna zelo velika sila.

Za morebitne poškodbe naj vas ne skrbi, saj se energija sprosti naenkrat in se razbije v majhne, tope delce. Steklena vrata notranja in zunanja so prozorna in zato idealna rešitev v primeru, da hočete v prostor pridobiti veliko svetlobe. Ker je na voljo več različnih možnosti montaže, vam bomo predstavili najbolj pogoste modele – drsna, nihanja ter steklena vrata s podbojem.

Steklena vrata

Drsna steklena vrata

V stanovanjih se kupci najpogosteje odločajo za drsna steklena vrata Notranja lesena lahko namreč med prostori, hitro celotnemu stanovanju dajo zelo temačen pridih, poleg tega pa zasedejo precej več prostora, kot se zdi na prvi pogled. Prav zato je omenjena možnost odlična rešitev, saj se vratno krilo pomika ob steni in ne navzven.

Izberemo lahko enokrilna, enokrilna s fiksnim delom ali pa dvokrilna. Na voljo je tudi več okovij oz. vodil. Katerega boste izbrali je odvisno od tega ali jih želite skriti ali ne. Če se odločite, da se odpirajo v kaseto ob steni, se jih, ko bodo odprta, ne bo videlo. Ko si boste želeli malce intime ali pa zvočne / toplotne pregrade, pa jih na enostaven način nazaj zaprete.

Vas vseeno skrbi pomankanje intime, saj je stavbno pohištvo navsezadnje vseeno prosojno? Brez skrbi. Za popestritev lahko izberete kaljeno izvedbo, z različnimi vgraviranimi vzorci. Še več. Na voljo niso le vnaprej pripravljeni vzorci, temveč je mogoča gravura vzorcev po vaši želji.

Drsna steklena vrata

Steklena vrata s podbojem

Steklena vrata s podbojem imajo z vidika svetlobne prepustnosti enake lastnosti. Se pa od njih vseeno v nečem bistveno razlikujejo. Namesto na vodila jih je mogoče namestiti na lesen ali aluminijast podboj, kar pomeni veliko boljše tesnjenje. Zahvaljujoč moderni tehnologiji ima material enake izolacijske lastnosti kot ga imajo klasično stavbno pohištvo, zato odlično preprečuje izgube pri ogrevanju pozimi in ohlajanju poleti.

To je posebej pomembno v prehodnih obdobjih, ko ne ogrevamo celotnega stanovanja, temveč morda po potrebi prižgemo le manjšo pečko ali kamin. Če želimo, da prostor ostane prijetno topel, so steklena vrata s podbojem najboljša možnost. Prav tako prostor bolje zvočno izolirajo. Zvoki televizije tako ne bodo motili ostalih članov družine.

Steklena vrata s podbojem

Nihajna steklena vrata notranja

Nihajne izvedbe najpogosteje srečamo v raznih pisarnah ali uradih. Za razliko od prejšnjih, se ta ne vgradijo na aluminijast podboj, temveč na talne mehanizme. To jim omogoča, da ostanejo odprta med položajem med 80 °do 90 °, med 0 ° in 80 ° pa se avtomatsko zaprejo. Takšen način odpiranja v stanovanju ni tako uporaben, je pa priljubljen v raznih lokalih in pisarnah, kjer je prehajanje med prostori pogostejše.

Se sprašujete, zakaj bi potem sploh izbrali steklena vrata? Lesena ne prepuščajo svetlobe, kar pa je lahko v poslovnih prostorih zelo moteče. Dokazano namreč je, da ljudje veliko bolje funkcioniramo v naravni svetlobi kot pod sojem močnih luči. Ker na delovnem mestu preživimo ogromno časa, je za splošno počutje in nenazadnje zdravje, zelo pomembno, da so delovni pogoji čim prijetnejši.

Material pa ne vpliva dobro le na zaposlene, temveč tudi na stranke in poslovne partnerje. Če se odločite tudi za stene iz enakega materiala, bo celoten prostor izgledal bistveno prostornejše in prijetnejše. Sklepanje poslov v takšnih pogojih bo veliko uspešnejše, stranke pa se bodo v vaše poslovne prostore raje vračale.

Steklena vrata notranja in stena

Related Posts