Zimski vrt

Zimski vrt | Bivalni zimski vrtovi na balkonu in terasi

Zimski vrt je pika na i, dodatek vsakemu domovanju, ki prinese košček narave v notranjost. Njegova izvedba bo najlažja, če že imate obstoječ balkon ali teraso. Zimski vrt na balkonu, je tako le korak med vami in zunanjostjo, pri tem pa ste zaščiteni pred najrazličnejšimi vremenskimi pojavi, ki bi vam lahko uničili mirne trenutke sprostitve.

Če izberete primerna senčila, boste odlično izkoristili prostor tudi ko bo pripekalo sonce, proti večeru, ko se bo ohladilo pa je mogoče njegove stene tudi popolnoma odpreti. Imate radi lončnice? Te bodo uspevale v vseh letnih časih, saj so pogoji zanje več kot odlični.

Zimski vrtovi so najpogosteje podaljšek dnevnih sob, jedilnic, pa tudi drugih prostorov, ki so posledično videti odprti, zračni in polni pozitivne energije. Vzdušje v takšnem stanovanju je res nekaj posebnega, je drugačno od vzdušja v klasičnih stanovanjih. Ker v notranjost spustijo sonce in svetlobo, je potrebno proučiti lego zimskega vrta, ki mora biti prilagojena glede na pot sonca.

Njegova postavitev poteka zelo hitro in brez preglavic, da bo ustrezal vašim željam in pričakovanjem, pa priporočamo, da ga izberete premišljeno. Če si želite povišati kakovost bivanja se posvetujte z našimi strokovnjaki, ki vas bodo pripeljali do želene rešitve.

Zimski vrtovi

Zimski vrtovi za terase: zimska idila na toplem

Vir naravne svetlobe, ki ga nudi steklo, dvigne razpoloženje vsakemu posamezniku. Dobra izolacija je pomembna, da je lahko zimski vrt na balkonu, ne glede na letni čas, vaš vir narave, energije in sprostitve. Vaš dom bo napolnil s svetlobo in vas navdihnil s pozitivno energijo. Omogoča uživanje zunaj, ne glede na vremenske razmere, niti dež, niti veter ne bosta pokvarila načrta za družinsko kosilo ali jutranjo kavo, s pogledom uprtim v naravo.

Pred mrazom in vročino vas bosta zaščitila dobra izolacija in kvalitetno ogrodje. Bivalni zimski vrtovi so čudoviti prostori za druženje, ki povečajo vaše stanovanje. Vanj lahko namestimo jedilno mizo ali sedežno garnituro. Zaradi obilice svetlobe ga lahko opremimo tudi z rastlinami, ki bodo pričarale prijetno klimo za druženje.

V hladnem delu leta, lahko v zimskem vrtu nemoteno gojite tudi zelišča, prezimne rastline, manjša drevesa in še več. Ta bodo hkrati okrasila vaš dom in popestrila vaše jedi z polnimi, svežimi okusi.

Zimski vrt na terasi

Zimski vrt na terasi le v treh preprostih korakih

Zimski vrt na balkonu ali terasi vključuje tri velike odločitve, ki jih morate sprejeti preden pričnete z delom. Izbrati morate ustrezno lego, na kar bo vplivala stran neba, torej osončenost. Priporočamo postavitev na južni strani objekta, saj bo tako osončen celo leto.

Glede na postavitev celotnega objekta, morate razmisliti tudi o pogledih sosedov. Zimski vrtovi so popolnoma stekleni, z izjemo lesenega ali kovinskega ogrodja, zato si morate pri postavitvi zagotoviti tudi pravo mero zasebnosti.

Ko določite lego morate, glede na okolico in razmere, izbrati pravi material. Bivalni zimski vrt poveča stanovanje, zaradi neposrednega stika z naravo. Pomembno je, da je dobro izoliran. Materiali so odvisni tudi od namena uporabe. Lahko je namenjen gojenju rastlin, kot podaljšan bivalni objekt, npr. kot igralnica ali jedilnica, v vsakem primeru pa je kotiček vašega doma, kjer se lahko sprostite.

Najboljša je izbira aluminijastega termičnega profila, ki jih v podjetju Steklarstvo Omanovič ponujamo v različnih barvah. Zimski vrt je lahko fiksno grajen, kar pomeni da steklo deluje kot stena. Lahko pa so v ogrodje vgrajena drsna ali dvižna vrata, ki omogočajo, da ta postane terasa v nekaj kratkih korakih.

Zimski vrt na balkonu

Take postavitve so najboljše, če ogradite balkon ali teraso. Tako lahko v poletnih mesecih prostor odprete, pozimi pa ste varno na toplem. Vrata so lahko torej drsna ali dvižna, za premičnost celotne stene, pa so lahko dobra odločitev harmonika stene.

Zadnja odločitev, ki jo morate sprejeti pred postavitvijo, je kako močno osvetljen želite da je prostor in kako ga boste zračili, ogrevali in ohlajali. Polnilo za streho, ki ga boste izbrali je najbolj odvisno od tega kje je ta postavljen. Če je poleti veliko direktnega sonca, pred katerim se želite zaščititi, morate izbrati izolativno polnilo. Več svetlobe vam ponuja izbira steklenega polnila za steklo.

Lahko izberete tudi stekleno polnilo in streho opremite s tendo, da lahko glede na sonce prilagajate senčenje. Prostor je potrebno v zimskih mesecih ogrevati, v poletnih pa ohlajati, za kar je najlažja rešitev vgradnja klimatske naprave, ki vam nudi oboje. V primeru, da je v zimski vrt vgrajena dvižna ali drsna stena ga lahko zračite naravno.

Bivalni zimski vrt

Zimski vrt na balkonu

Življenje v stanovanju naj vas ne ovira, če vas mami želja po lastnem zimskem vrtu. Bivalni zimski vrt se od tega na balkonu praktično ne razlikuje, edina razlika je običajno velikost, kateregakoli pa vam bomo izdelali po vaših željah in po meri razpoložljivega prostora.

Priporočamo vam izbiro drsnih vrat, da bo balkon še vedno služil viru prezračevanja, vaše rastline pa bodo v hladnih mesecih na varnem. Dobra izolacija, ki jo omogočajo naša ALU ogrodja poskrbi, da lahko na toplem uživate v razgledu, brez da bi pri tem trpeli stroški za ogrevanje. Veseli boste dodatnega življenjskega prostora za počitek, v stiku z naravo, ne glede na zunanje temperature.

Zimski vrtovi

Related Posts